BoligFleks Hva er nytt for meg?

Prosjektet BoligFleks skal teste hvordan vi kan fordele strømforbruket bedre gjennom døgnet i hjemmene våre. Klarer vi dette, bidrar vi – og du – til mindre belastning på strømnettet og sikker strømforsyning for fremtiden. Dette skal ikke gå ut over din komfort, det handler mer om strøm du egentlig ikke trenger å bruke akkurat da. Varmtvannstanken trenger kanskje ikke alltid være på? Du trenger kanskje ikke lade el-bilen rett etter jobben? 

futurehome

Lede samarbeider med futurehome som leverer smarthusløsninger for styring av oppvarming, varmekabler, varmtvann og tilsvarende forbruk.Andre forbruksapparater, som f.eks. elbillading, vil være aktuelt å legge til i løsningen.

Elektriske løsninger er nødvendig for en grønnere fremtid. Men det betyr også at vi må ruste oss for økt strømbehov i fremtiden. I StrømFleks skal vi rekruttere husholdningskunder i områdene rundt Hovenga i Porsgrunn, Lysheim skole eller Horten videregående skole, for å installere smarte løsninger i deres bolig. Basert på kundens interesse kan også andre områder bli vurdert. 

Mer bruk av strøm – samtidig – betyr økt press på strømnettet. Vi håper vi kan bruke nettet smartere. Da slipper vi en massiv utbygging, spare miljø og det vil fortsatt være billig å bruke strøm for deg og meg. 

Det er uforpliktende å være med i testen – og det krever minimalt av deg som deltar. 

Lede ønsker å øke fleksibiliteten i stømnettet ved å involvere kundene for å nå felles mål om bærekraft.

Vil DU bidra til det grønne skiftet? Nå trenger vi din hjelp!