Nettleie, strøm og leveringsplikt

Nettleie betaler du til Lede for å være tilknyttet strømnettet og få "fraktet" strømmen hjem til deg. I tillegg til nettleien, kjøper du strøm fra den strømleverandøren du ønsker. Du kan sammenligne ulike priser på strompris.no. Hvis ikke du har avtale med en strømleverandør får du noe som kalles leveringspliktig strøm fra Lede. Leveringspliktig strøm er en midlertidig ordning og er dyrere enn en vanlig strømavtale.

Flere strømleverandører sender faktura på vegne av Lede og du får dermed nettleie og strøm på samme faktura.

Klikk her for oversikt over strømleverandører som tilbyr dette.

Nettleien består av flere deler

  • Fastbeløp
  • Pris per kWh
  • Offentlige avgifter

Les mer om nettleieprisene her.

Fakturabeløpet vil variere

Beløpet på fakturaen vil variere med hvor mye strøm du bruker. For at fakturaen skal bli riktig må vi derfor vite hvor mye strøm du har brukt. Vi sender deg en påminnelse når du må lese av strømmåleren. Leser du ikke av, beregner vi en målerstand basert på ditt tidligere forbruk. Alle våre kunder skal få automatisk strømmåler innen 2019 og da slipper du å lese av strømmåleren.

Betaling fra utlandet

Når du betaler fra utlandet trenger du disse opplysningene:

  • Kontonummer:8150 16 42150
  • IBAN: NO5181501642150
  • SWIFT: DABANO22

Vær oppmerksom på

Det er viktig at vi har korrekt postadresse til deg selv om du har elektronisk faktura. Du kan enkelt oppdatere dine kundeopplysninger på Min side. Dersom du ikke har valgt en elektronisk løsning sendes fakturaene i posten. Betalingspåminnelser sendes alltid per post.