Lede er nettselskapet som sørger for å frakte strømmen frem til over 200 000 nettkunder i Vestfold, Telemark og Svelvik. I tillegg til å lede strømmen frem, sørger Lede også for å vedlikeholde og utvikle strømnettet i takt med den økende elektrifiseringen av samfunnet. Lede sørger for å koble deg til strømnettet slik at du får den strømmen du trenger. Lede er en del av Skagerak-konsernet som eies av Statkraft og kommunene i Grenland. Konsernets og Ledes hovedkontor ligger i Porsgrunn.

Vil du være med og styrke leveringssikkerheten i et strømnett i stadig endring?

 

Lede er et av Norges største nettselskap og har over 200 000 kunder i Vestfold, Grenland og Hjartdal i Telemark og Svelvik i Viken. Vi ønsker å være en aktiv partner i det grønne skiftet, og jobber hver dag for å bidra til økt elektrifisering av samfunnet gjennom å utvikle fremtidens strømnett. Team Driftskontroll, kommunikasjon, sensor og måledata har ansvar for utvikling, drift og sikkerhet i Lede sitt driftskontrollsystem, og for å øke vår kapasitet og kompetanse på drift og utvikling av IKT-infrastruktur søker vi nå:

Systemansvarlig stasjonsnettverk

 

Vi ønsker oss deg som har stor interesse og forståelse for teknologiske muligheter. Du har gode analytiske evner, setter deg raskt inn i nye problemstillinger og tenker helhet. Du motiveres av tverrfaglige utfordringer og brenner for å finne løsninger på lag med en grønn framtid.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • Operativt systemansvar for nettverk, på trafo-, koblings- og radiolinjestasjoner
 • Daglig drift, vedlikehold og utvikling av nettverk i selskapets Driftskontrollsystem og tilhørende kommunikasjonsløsninger
 • Hovedansvar for utforming og kvalitetssikring av nettverksløsninger for IED’er i kraftsystemet
 • Arkitektur, strategi og planer for IKT-infrastruktur i Driftskontrollsystemet
 • Sikre at krav og føringer til informasjonssikkerhet og forskrifter er ivaretatt
 • Oppgaver innenfor overvåkning, sikkerhetsløsninger og tjenester i selskapets kommunikasjonsløsninger

Din profil:

 • Relevant utdanning fra høyskole eller universitet innen ingeniør og/eller IT-fag
 • Erfaring fra arbeid innenfor følgende områder vil være en fordel, men nyutdannede oppfordres også til å søke:

-Driftskontrollsystem
-Industrielle nettverk
-DCS/SCADA
-Fiberteknologi (OADM, CWDM,…)
-LAN/ WAN, IP/MPLS
-Sammenkobling av komplekse nett, sonedeling, segmentering og sikkerhet
-Server- og datasenterløsninger, applikasjonsdrift, samt service- og administrasjonsløsninger

 • Initiativrik og selvgående med en strukturert arbeidsform
 • God på kommunikasjon og samarbeid med evne til å motivere til utvikling, endring og forbedring

Vi tilbyr:

 • En spennende stilling med mulighet for faglig og personlig utvikling i et kompetent og godt arbeidsmiljø hvor vi har fokus på samarbeid og lagutvikling
 • Konkurransedyktige betingelser og gode fleksibilitets- og velferdsordninger

l Lede jobber vi hver dag for innovasjon og bærekraftige løsninger. Med satsing på økt digitalisering og nye fleksible arbeidsformer arbeider vi aktivt for å skape et arbeidsmiljø preget av likeverd, mangfold og gjensidig respekt. Vi oppmuntrer hverandre til å tenke nytt, være modige og ta ansvar. Hos oss deler vi informasjon og ideer åpent med hverandre og sammen skaper vi en inspirerende arbeidsplass med god kultur og sunne verdier på lag med en grønn framtid.

Arbeidssted vil være Porsgrunn.

Lurer du på noe?

Kontakt Avdelingsleder Løsningsforvaltning Lasse Klovning,
telefon: 905 91 755, e-post: lasse.klovning@lede.no

 
Søknadsfrist 10. august 2022


Vi søker kandidater som kan identifisere seg med våre kjerneverdier Kompetent, Ansvarlig, Nyskapende og du må kunne beherske norsk muntlig og skriftlig.


Vi forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter. Vi foretar bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater i våre rekrutteringsprosesser. Vi kan bare motta elektroniske søknader.