Fra 1.7.2022 er det to måter du kan påvirke nettleien din på: 

Kapasitetsleddet

Prisen på kapasitetsleddet bestemmes av hvor mye strøm du bruker samtidig. Ved å jevne ut forbruket og spre det over flere timer kan du få en lavere pris. 

Det kan være lurt å vente med klesvasken til etter middag. Elbiler bør lades med lav hastighet. Så lenge du bruker en godkjent ladekontakt kan du trygt lade elbilen på natten. Da bruker du mindre strøm til andre ting og forbrukstoppen blir ikke like høy. Kortvarig bruk av effektkrevende utstyr har ikke nødvendigvis så stor betydning, så lenge det ikke skjer samtidig med mye annet strømforbruk. Det er det målte strømforbruket over en klokketime som danner grunnlag for kapasitetsleddet.

Energileddet

Energileddet bestemmes av hvor mye strøm du bruker totalt (antall kilowattimer). Det vil alltid lønne seg å spare strøm. Den billigste strømmen er den du ikke bruker.

Enkle tips til strømsparing finner du her.

Alle skal kunne bruke strøm smartere uten at det går ut over komfort eller sikkerhet i hjemmet. Merk at vi fraråder å bruke oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel om natten. Det har med brannsikkerhet å gjøre og vil uansett gi en særdeles liten besparelse.