Prosjektleder Henrik Landsverk og hans team har det travelt med å få på plass alle detaljer når Skagerak Energilab nå settes i drift. Fredag 7. juni, lanseres egne nettsider for det innovative solcelleanlegget.

- Skagerak Energilab er et samarbeidsprosjekt mellom Skagerak Energi, Odds Ballklubb, ABB og Kontorbygg og har fått støtte av Enova. Det vil gå over fem år, og derfor har vi lansert egne nettsider for å presentere anlegget og fortelle om aktuell forskning ved anlegget, forteller Landsverk.

Se de nye nettsidene til Skagerak Energilab her.

Sanntidsdata på infoskjermer og nettsider

Det blir egne infoskjermer på Skagerak Arena hvor publikum kan se måledata fra anlegget, for eksempel hvor mye strøm panelene produserer akkurat nå og hvor mye strøm som er lagret på batteriet. Disse dataene kommer også på nettsiden etter hvert.

- Det kommer til å samles data og foretas en rekke målinger som vil være interessante å bruke i forskningsøyemed. Vi tror det vil være mye spennende materiale her for bachelor- og masterstudenter som skal skrive sine oppgaver, sier Landsverk.

Planlegger åpningsfest

Planleggingen av den offisielle åpningen er også i gang, men prosjektlederen er foreløpig hemmelighetsfull om planene.

- Det som er klart er at vi planlegger en åpningsfest i forkant av Odds hjemmekamp mot Haugesund den 23. juni. Det blir musikk, og det blir gratis, er alt han foreløpig vil si.

Samspill mellom solceller og batteri 

Solcelleanlegget på Skagerak Arena består av 2700 paneler med en installert effekt på 800 kW. Panelene er montert på de tre takene mot øst, sør og vest.

Batteriet er bygget opp av litium-ionbatterier som til sammen yter 800kW og har en samlet lagringskapasitet på 1MWh. De er plassert i et batteribygg utenfor Skagerak Arena. Batteribygget inneholder også kontrollanlegg for hele anlegget.