I forbindelse med brudd i årets sentrale tarifforhandlinger har Lede AS (tidligere Skagerak Nett AS) mottatt varsel om plassfratredelser for alle Ledes ansatte som er medlemmer i Fagforbundet eller EL og IT-forbundet.

Dette omfatter totalt 166 medarbeidere i Lede, og vil særlig ramme kunderettet
virksomhet innen montasje og kundemottak. Potensialet for at konflikten kan ramme Ledes kunder er betydelig.

Dersom meklingen ikke fører frem innen fristen kl. 24.00 lørdag 10. april, vil disse bli tatt ut i streik, og da tidligst fra søndag morgen 11. April.

- Dette vil ramme vår evne til å rette feil som kan oppstå i nettet. Vi vil selvsagt gjøre alt vi kan for å opprettholde forsyningen til vår kunder innenfor de rammene konflikten tillater, sier administrerende direktør i Lede, Øivind Askvik.

Det vil fortsatt være mulig å komme i kontakt med Lede via feilmeldingstelefonen, men kapasiteten her vil bli svekket ved en eventuell streik.

- Mange av de kundebehandlerne som tar imot meldinger fra kunder er også tatt ut i streiken, og det vil redusere kapasiteten til å svare på kundehenvendelser, både fra strømkunder og fra profesjonelle kunder som elektroinstallatører, sier Askvik.

Det vil som vanlig være montører på vakt døgnet rundt. Disse vil sikre liv, helse og verdier dersom feil oppstår, mens feilretting kun vil utføres etter innvilget dispensasjonssøknad.

- Det er uheldig at vi får en slik situasjon nå som vi står midt i pandemien, men det er lite vi kan gjøre med det her lokalt. Vi krysser fingrene for at partene kommer til enighet innen fristen, avslutter Askvik.

For mer informasjon: Kontakt kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes, 957 67 947