AMS-målerne har en HAN-port (Home Area Network) der det er mulig å koble til eksternt utstyr, for eksempel informasjonsskjerm og smarthusløsninger. Flere strømleverandører og andre kommersielle leverandører tilbyr utstyr slik at du kan få god oversikt over strømforbruket i ditt eget hjem og styre strømforbruket slik det lønner seg for deg. Lede tilbyr ikke slikt utstyr.

Du bestemmer selv om du ønsker å ta i bruk denne muligheten. Åpning og stenging av HAN-porten gjør du selv på Min side ved bruk av BankID. HAN-porten er som standard stengt slik at du selv må aktivt åpne den hvis du ønsker det.  

Vær oppmerksom på at noen enheter som kobles til HAN-porten bruker opptil et døgn på å lades opp før de henter ut data fra måleren. 

HAN-porten er plassert på høyre side av måleren. De fleste har et grått deksel som kan åpnes for å plugge inn utstyr. For bilder se her.  (PDF, 314KB)

Les mer om HAN-porten og tilbydere av smarthusløsninger. 

API for nettleie

Et API som kan brukes for å hente ut våre nettleiepriser er nå under utvikling. Det vil da bli lettere å bruke totaltprisen man betaler for strøm (spotpris) og nettleie til å styre forbruket. Spesielt vil dette være aktuelt for leverandører av smarthus og andre styringssystemer, men API-et vil være tilgjengelig for alle som ønsker å ta det i bruk.